Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО


От 2005 г. по решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември  се отбелязва  Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. 
Заупокойна панихида в памет на жертвите от пътни инциденти ще бъде отслужена на 20.11.2016г.             /неделя/, от 11.00 ч. в църквата "Свети Николай Чудотворец", в Ямбол. Инициативата е на ръководството на ОД МВР – Ямбол,  РД “ПБЗН” – Ямбол и областния управител на област Ямбол. На панихидата ще присъстват полицаи , пожарникари и спасители.  В деня на почит се обръщаме към гражданите, представителите на всички държавни институции и неправителствени организации да станат съпричастни към паметта на загиналите при пътни инциденти и да изкажем съболезнования на близките им. Призоваваме на този ден, в памет на загиналите и страдащите, и в името на живота и здравето, да мобилизираме нашите усилия  за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.

Последна промяна (Петък, 18 Ноември 2016 16:26)

 

 

Мерки за предотвратяване възникването на заболявания от инфлуенца по птиците /птичи грип/ на територията на област Ямбол набеляза Областната епизоотична комисия на свое заседание. Комисията се събра във връзка с констатирани огнища на високопатогенна инфлуенца по птиците в Централна Европа и набелязване на мерки за недопускане на заболяването на нашата територия от диви мигриращи птици.

Към момента на територията на област Ямбол няма случаи на птичи грип. Има два сигнала за мъртви птици и по двата пробите за инфлуенца са отрицателни. От Областната дирекция по безопасност на храните призовават ловци, орнитолози, граждани, които намерят мъртви птици да сигнализират ветеринарните лекари или службата, за да бъдат направени огледи и взети проби.

Някой от мерките взети от комисията за недопускане на заболяването на територията на област Ямбол са: провеждане на общинските епизоотични комисии и набелязване конкретни мерки за всяка една от общините на територията на областта; съвместни проверки с представители на орнитоложките дружества, ловно-рибарските дружества и държавните лесничейства за наличие на болни или мъртви диви мигриращи или синантропни птици; постоянен ветеринарно-медицински контрол в птицевъдните обекти; засилен контрол на пазарите за птици; периодични вирусологични изследвания на домашни птици; собствениците на домашни птици и птицевъдни ферми да не допускат контакт между птици от дивата природа и домашни птици.

 

 

В Областна администрация Ямбол се проведе съвместно заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия и Щаба за неотложни възстановителни работи. Основна тема на заседанието бе готовността фирми, организации, институции, общини за действие в зимни условия.

Със заповед на областния управител Димитър Иванов е създадена необходимата организация за предприемане на превантивни мерки и осигуряване на нормални условия за живот и работа в област Ямбол  през зимния сезон на 2016 – 2017 г. Заповедта на областния управител е на основание чл. 32 от Закона за администрацията и чл. 64 от Закона за защита при бедствия. В нея са регламентирани конкретните отговорности на кметовете на общини в областта, на ръководителите на фирми и ведомства по отношение осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението през зимата.

В Областно пътно управление Ямбол са предприети действия по подготовката за зимно поддържане на пътищата в областта. Сключени са договори за поддържане на АМ „Тракия“ и републиканската пътна мрежа от I,II и III клас. Извършена е проверка на техниката и наличните материали по опорните пунктове.

Представители на общините, РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, „Пътна полиция”, „Гранична полиция”, военните формирования в област Ямбол, В и К, EVN, и други ангажирани ведомства представиха доклади за предприетите от тях превантивни дейности и изразиха готовност за справяне при тежки зимни ситуации.

Последна промяна (Четвъртък, 17 Ноември 2016 16:29)

 

„Изглеждаше невероятно, не вярвахме, че ще се случи, но се случи – имаме си нов блок“, това коментираха живеещите в блок 35 в град Болярово при завършване на ремонта на блока. Това е първият от трите жилищни сгради в община Болярово, които се включиха в Националната програма за енергийна ефективност. За да отбележат приключването на строително-ремонтните дейности живеещите в блока организираха водосвет за здраве и благоденствие.

Първата завършена жилищна сграда по Националната програма бе преди няколко дни в град Елхово. Това са първите добри примери за работата по програмата, за ефекта на програмата и за оценката на хората за осигуреното от държавата безвъзмездно саниране на домовете им в област Ямбол.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов поздрави хората за доверието към програмата, екипът на кмета на Болярово Христо Христов за бързината при кандидатстване. „Тази програма ще промени цялостния облик на общините от областта. Освен трите блока в Болярово, които се реновират има още 10 жилищни сгради, които искат санирането им да бъде безплатно. За следващата 2017 година правителството е заложило продължаване на програмата. Надявам се тя да продължи, защото е изцяло в полза на хората“, каза още областният управител.

Оценката на изпълнителя на стройтелно-ремонтните дейности на блока фирма „ИМСТИ“ бе , че „програмата работи перфектно“.

„Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради беше предизвикателство за нас в общината. Организирахме се бързо. Имаше недоверие, имаше скептицизъм. Сега сме изпълнени с радост и доверие“, това каза и кметът на община Болярово Христо Христов.

Расте броят на регистрираните сдружения на собственици, които искат да се възползват от предимствата на националната програма – вече са 88 в четирите общини допустими по програмата. Сключените тристранни договори между българската банка за развитие, областен управител и община за целево финансиране по НПЕЕМЖС са 39.

В бюджета предложен от правителството за 2017 година е предвиден още един милиард лева за безвъзмездно реновиране на жилищата на българските граждани, за да могат да бъдат санирани още 2000 сгради в страната. Това още веднъж показва, че политиката на правителството е изцяло в полза на хората.

Последна промяна (Четвъртък, 17 Ноември 2016 16:10)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 36 посетителя в сайта