Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

На Архангеловден, 8 ноември, Стралджа отбелязва по традиция своя празник. Гост на кмета на общината Атанас Киров и на гражданите на Стралджа бе областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Здраве и благоденствие за жителите на общината, упоритост и бързо развитие на община Стралджа пожелава областният управител.

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов поздравява с днешния Архангелов ден всички полицаи от Областна дирекция МВР Ямбол и им пожелава здраве и твърдост в отстояване на професията.

"Всички вие се грижите денонощно за реда, спокойствието и сигурността в областта , чрез който се гарантира животът и свободата на гражданите", това каза областния управител Димитър Иванов.

Професионален празник на полицията за първи път се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). По време на комунистическия режим празникът е прекъснат. През 1994 г. празникът е възстановен и църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

 

Първият тур на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и гласуването за национален референдум протекоха спокойно и при добра организация на територията на област Ямбол. Без затруднения премина отчитането на изборните протоколи, организирано от Областна администрация Ямбол в зала Диана в Ямбол. От общия брой избиратели в областта 68 552 участваха в гласуването за президент и вицепрезидент. За пръв път в 14 секции в областта се гласува машинно. Въпреки известното забавяне на преброяването на бюлетините в СИК работата на РИК приключи в ранните сутришни часове на 7 ноември.

Предстои подготовка и техническа организация на балотажа за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември.

 

Изборният ден в област Ямбол стартира. Всички 236 секции са открити към 7.00 часа. В няколко от секциите в общините "Тунджа", "Болярово и Стралджа има неявили се членове, които политическите партии сменят.

Общият брой избиратели в област Ямбол за избора на президент и вицепрезидент на републиката е 115 821, броят на избирателите за националния референдум в областта е 115 787.

Изборният ден започва в 7.00 часа до 20.00 часа.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 72 посетителя в сайта