Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Уважаеми кметове на общини от област Ямбол,

Поздравявам ви с Деня на българската община – 12 октомври!

Празникът е повод да изразя своето уважение и подкрепа за местното самоуправление, да се обърна към всички кметове и общински съветници, които работят в полза за развитието на общините Ямбол, Елхово, Стралджа, “Тунджа“ и Болярово.

На всички вас желая здраве, лично щастие и енергия за нови професионални успехи, воля за активно  гражданско  участие в процесите на управление на местно  ниво! Желае ви неотслабващо дръзновение по трудния път към постигане на европейските стандарти на местно самоуправление!

В този път обща е целта ни за популяризиране дейността на местната власт, постигане по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, стимулиране на по-активно и съпричастно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.

Пожелавам ви сили и политическа отговорност, за приемане на новите предизвикателства на времето, стоящи пред нас!

Благодаря на всички вас, които всеки ден търсите решения на проблемите на гражданите на област Ямбол!

Честит празник!

 

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител на област Ямбол

 

Последна промяна (Сряда, 12 Октомври 2016 09:03)

 

65 години от създаването на авиобаза Безмер и 30 години от приемането на въоръжение на изтребителя СУ-25 в Българската армия бяха отбелязани с поредица от инициативи в Ямбол. По повод празника на централния площад в Ямбол Националната гвардейска част представи церемонията-спектакъл "Искри", след което Ансамбълът на въоръжените сили изнесе празничен концерт на 5 октомври. Гост на честването бе началникът на отбраната генерал Константин Попов.

На 7 октомври в Базата за предно разполагане пред гости и граждани бе организиран тържествен строй и въздушни демонстрации.

 

Областната епизоотична комисия проведе заседание във връзка с епизоотичната обстановка в Р Турция по отношение на болестите шап, шарка по овцете и козите и чума по дребните преживни животни. Засиленото движение на хора и животни между България и Турция изисква незабавно да се засилят мерките и контрола на територията на нашата област.

Към момента епизоотичната обстановка на територията на област Ямбол е относително спокойна, информираха ветеринарните власти. Според специалистите от Областна дирекция Безопасност на храните /ОДБХ/ е необходимо да се вземат всички мерки за недопускане на заболяванията на наша територия. „20 години не сме допуснали на територията на областта случаи на шап. За това изключително много в момента помага и изграденото временно съоръжение по границата“, каза д-р Стоян Колев, началник отдел „Здравеопазване на животните“.

За недопускане на заболяванията в областите Ямбол, Бургас и Хасково се въвежда засилен надзор в граничните общини, извършване на клинични обследвания и ранно откриване на клинични признаци на болестта шап, шарка по овцете и козите и чума по дребните преживни животни.

Във всички общини на областта предстоят общински епизоотични комисии за набелязване на конкретни мерки по места. Предстоят проверки по пазарите на животни, засилен контрол до кланиците и вземане на незабавни проби при съмнения за заболели животни.

Последна промяна (Понеделник, 03 Октомври 2016 13:36)

 

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на свое заседание разгледа и одобри Регионална програма за заетост и обучение на област Ямбол. Съгласно регионалната програма в област Ямбол ще бъдат разкрити 78 работни места за трайно безработни лица в петте общини. В община Ямбол това са 20 работни места, община Стралджа – 15; Елхово – 18; Тунджа – 16 и в община Болярово работа ще започнат 9 безработни. Работните места са разпределени в рамките на определения за област Ямбол финансов ресурс. Размерът на средствата, осигурени от държавата, за финансиране на програмата е определен съобразно равнище на безработица и брой на регистрираните безработни в областта за 2015г. Размерът на определените средствата за област Ямбол е 193 535 лева.

Основната цел на регионалните програми за заетост и обучение за 2016 г. е да допринесат за повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите. Целевите групи, към които са насочени са: безработни младежи до 29 г., с подгрупа младежи до 25 г., които нито се обучават, нито са заети; безработни лица над 50-годишна възраст; безработни лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни лица с ниско образование; хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Последна промяна (Понеделник, 03 Октомври 2016 13:38)

продължава>

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 43 посетителя в сайта