HOME
There are no translations available.

Мариана Добрева, Христо Свинаров, Константин Зайков, ръководителите на Ямболска фотографска школа към Читалище "Тракийска лира" представиха в Областна администрация заключителните творби на своите курсисти.

Изложбата наречена "Начало" откри областният управител Димитър Иванов.

Last Updated (Friday, 03 June 2016 13:01)

Read more...

 
There are no translations available.

На 2 юни отдаваме почит на поета революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Навършват се 140 години от подвига на Ботевата чета.

В 12.00 ч. ще бъде задействана сиренната система.

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва за първи път официално през 1901 г., когато на връх Вола присъстват и живи Ботеви четници.

За първи път през 1948 г. се използват сирени на деня на Ботев, когато се отбелязва 100-годишнината от рождението на революционера.

В цялата страна се провеждат чествания за Деня на Ботев и се поднасят цветя пред негови паметници. В Ямбол това ще се случи пред паметника на Христо Ботев в двора на едноименната гимназия в 9.30 часа.

Last Updated (Thursday, 02 June 2016 09:09)

 
There are no translations available.

Министерство на околната среда и водите за поредна година подкрепя доброволческата кампания на БТВ медия груп "Да изчистим България заедно".

Кампанията тази година е на 4 юни, събота. Всеки гражданин може да се включи и изчисти любимите си места за отдих и разходка, градинки, детски площадки, замърсени зелени зони, природни паркове и др. Събраните отпадъци могат да се оставят до контейнерите за боклук, за да бъдат извозени.

За целта на кампанията са осигурени и са доставени в общините чували и ръкавици, от които доброволците могат да се възползват.

Министерството, чрез своите структури на ПУДООС, осигури за общините и ваучери за гориво.

В деня на почистване - 4 юни, общините са освободени от такса при депониране на събраните отпадъци.

 

 
There are no translations available.

Процеcът на саниране на жилищни блокове реално  стартира и на територията на област Ямбол. Четири от петте общини са допустими и се възползват от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, по която се санират безвъзмездно домове със средства от държавата. Община Елхово започва със санирането на 6 панелни блока, в Болярово сключените договори за целево финансиране и избрани изпълнители има за 3 многофамилни блока. Към този момент за областта има 38 сключени договора за целево финансиране по НПЕЕМЖС.

На срещата с избраните фирми-изпълнители, проектанти и председатели на сдружения на собственици в Елхово, на връчването на договорите стартиращи реално процеса, присъства и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, като важна страна в процеса на изпълнение на националната програма на територията на област Ямбол. Областният управител е гарантът от страна на държавата за изпълнението на всички дейности по саниране, с ангажименти за осъществяване на мониторинг и контрол на процеса на изпълнение на санирането на жилищата на гражданите на областта.

„Всички, които успяха да се организират ще имат едни изцяло обновени домове. Благодарение на Правителството санирането на панелните блокове е факт“, това каза на срещата в Елхово областният управител и се обърна към фирмите изпълнители да се придържат строго към методическите указания на МРРБ за процеса, за да имаме накрая качествени, добре изглеждащи жилищни сгради и доволни собственици.

 

Last Updated (Tuesday, 31 May 2016 13:38)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 35 guests online