Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов поздравява служителите на Пожарна безопасност и защита на населението с професионалния им празник - 14 септември.

Специални благодарности за доброто сътрудничество и ангажираност областният управител отправи към главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

 

 

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание. Въпреки желанието на областния управител, политическите сили да се споразумеят за състава на комисията, до такова не се стигна. В този случай областният управител ще изпрати предложенията до Централната избирателна комисия, която ще излезе с решение за състава на РИК.

На днешните консултации от поканените осем партии и коалиции: ПП ГЕРБ, БСП лява България, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, Атака и АБВ се явиха седем. Упълномощен представител на коалиция „България без цензура“ не присъства на обявените консултации.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до четири предложения за заместник-председател и едно за секретар. В така създалата се ситуация и нежелание от страна на представителите на партиите да променят предложенията си, не се стигна до съгласие. Съгласно изборните правила ЦИК ще определи състава на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район.


Неявяването на политическите консултации на упълномощен представител на Коалиция „България без цензура“, доведе до провеждане на процедура за разпределяне на тяхното място в избирателната комисия. Чрез жребии, изтеглен от представител на присъстващите журналисти, Коалиция „Патриотичен фронт“ ще има двама представители в РИК.

При провеждане на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 6 ноември 2016г. РИК ще изпълнява и правомощията на районна избирателна комисия за провеждане на националния референдум.

 

Последна промяна (Четвъртък, 08 Септември 2016 13:52)

 

Заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на  Югоизточен район /ЮИР/ се проведе в Областна администрация - Ямбол под председателството на Димитър Ивановобластен управител на област Ямбол.

alt

 

 

 

Участие в заседанието взеха представители на министерства, областните управители на Стара Загора и Сливен – Георги Ранов и Татяна Петкова, заместник-областният управител на област Бургас Севдалина Турманова, кметове на общини в Югоизточен район, представители на организациите на работодателите и синдикатите, областния информационен център, академичните среди на територията на района, и др.

Последна промяна (Четвъртък, 08 Септември 2016 13:44)

продължава>

 

 

П О К А Н А

 

За провеждане на консултации за определяне състав на Районна избирателна комисия за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум на 6 ноември 2016 г.

На основание чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс, чл.7, ал.1, изр.2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление  и Решение № 3427-ПВР/НР/26.08.2016 г. на Централна избирателна комисия за определяне съставите на Районни избирателни комисии при спазване на реда и условията на Изборния кодекс с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание

Ви каня на 08.09.2016 г. от 10.30 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Ямбол, за провеждане на консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия

Последна промяна (Понеделник, 29 Август 2016 15:57)

продължава>

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 70 посетителя в сайта