Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на свое заседание разгледа, оцени и класира подадените заявки за участие на работодатели по проект „Обучение и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г.

По схема „Обучения и заетост“ се наемат безработни лица на възраст над 29 години. В първия етап на проекта, който стартира на 16.05.2016 г., е осигурен бюджет от 30 млн. лв. за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в бюрата по труда. Средствата са разпределени на квотен принцип между областите в страната.

Максималният брой лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е шест. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя.

Последна промяна (Петък, 03 Юни 2016 13:01)

продължава>

 

В интервю за Българска национална телевизия областният управител на област Ямбол Димитър Иванов заяви, че  област Ямбол приключи изграждането на временното-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. Съоръжението е с дължина 35 км. Изграден е и полеви път по цялата дължина на съоръжението. Цялото трасе на територията на областта е близо 66 км.

Въпреки трудния терен, трудните условия, като пресечена местност, големи наклони, скалисти участъци, съоръжението е готово в предварително зададените срокове.

Според областният управител в случая най-важното е, че при очаквания за засилен бежански натиск на цялата територия на ямболска област има сигурна защита и облекчени условия на работа на граничните полицаи и военни.

Последна промяна (Петък, 03 Юни 2016 12:55)

 

Мариана Добрева, Христо Свинаров, Константин Зайков, ръководителите на Ямболска фотографска школа към Читалище "Тракийска лира" представиха в Областна администрация заключителните творби на своите курсисти.

Изложбата наречена "Начало" откри областният управител Димитър Иванов.

Последна промяна (Петък, 03 Юни 2016 13:01)

продължава>

 

На 2 юни отдаваме почит на поета революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Навършват се 140 години от подвига на Ботевата чета.

В 12.00 ч. ще бъде задействана сиренната система.

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва за първи път официално през 1901 г., когато на връх Вола присъстват и живи Ботеви четници.

За първи път през 1948 г. се използват сирени на деня на Ботев, когато се отбелязва 100-годишнината от рождението на революционера.

В цялата страна се провеждат чествания за Деня на Ботев и се поднасят цветя пред негови паметници. В Ямбол това ще се случи пред паметника на Христо Ботев в двора на едноименната гимназия в 9.30 часа.

Последна промяна (Четвъртък, 02 Юни 2016 09:09)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 67 посетителя в сайта