Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО Връзки с обществеността Новините Реален старт на ремонта на обходния път на Елхово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и кметът на Елхово Петър Киров провериха стартиралите строителни работи на обходния път на Елхово път I-7 от км 289+456 до км 296+200. Сега започва реалното изпълнение на участъка, макар първата копка на обекта да беше направена през април 2014 г.

"Благодарение на министър Павлова още в първите месеци на нашето управление задействахме процедурата по реално стартиране ремонта на този изключително натоварен пътен участък към ГКПП Лесово. Без първи копки смятаме за няколко месеца да приключим ремонта", това каза областният управител на Ямбол.

"Първа копка направиха предишните управляващи, но без изпълнител и без да имат строителен надзор. Или просто кетъринг направиха. Истинския старт даваме днес. Срокът за приключване на обекта е ноември месец, но очаквам до 15 септември строителите да са готови", категорична бе министър Павлова.

Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т”ЕАД. Строителният надзор ще осъществи „Трансконсулт - БГ“ ЕООД.

С рехабилитацията на участъка жителите на Елхово и транзитно преминаващите ще пътуват по-удобно и по-безопасно, ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово-Бургас.

 

Последна промяна (Четвъртък, 14 Май 2015 15:53)