Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО Връзки с обществеността Новините Българо-американско учение „Кабиле – 2015” на полигон "Ново село"

Съвместно българо-американско учение „Кабиле – 2015” за сертифициране на Шеста батальонна бойна група се проведе на Учебен полигон „Ново село”. На учението присъства и президентът на Р България Росен Плевнелиев. Гост на събитието бе и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.
Темата на учението е „Действие на батальонната бойна група като преден отряд на механизираната бригада в отбранителната операция“. В него участват до 810 военнослужещи от Българската армия и Въоръжените сили на САЩ и до 190 единици техника, сред които танкове, бронетранспортьори, бойна и специална техника, вертолети, самолети.
Шеста батальонна бойна група е от състава на Сухопътни войски на Българската армия и е сформирана и подготвена от Втора механизирана бригада на основата на 42-ри механизиран батальон. Командир на групата е подполковник Атанас Георгиев. Сертификацията се провежда на 23 и 24 юни.

Последна промяна (Четвъртък, 25 Юни 2015 14:53)