There are no translations available.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова направи работно посещение в област Ямбол. На ГКПП Лесово се запозна лично с дейностите по изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

Заедно с областния управител на Ямбол Димитър Иванов, министър Бъчварова, зам. министър Филип Гунев и зам. директора на ГД"Гранична полиция" старши комисар Стоян Иванов се запознаха на място с разработените планове за строеж в зоните на отговорност на ГКПП Лесово.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви: "Стъпка по стъпка работим за занижаване на рисковете от нелегално преминаване на територията на страната.

Надявам се на добър старт на строителните дейности по новия участък от инженерното съоръжение по българо-турската граница. Възпрепятстващото съоръжение ще е помощник на ГД „Гранична полиция“ за ограничаване на нелегалната миграция - увери министърът на вътрешните работи. Тя отново посочи, че миграционният натиск към България се засилва. Министърът на вътрешните работи поясни, че е предприет линеен подход за строителството – след поетапно предаване на части от изградения път, веднага започва монтажът на съоръжението.
По време на посещението в граничната зона министър Румяна Бъчварова проведе работна среща с областния управител Ямбол, както и с представители на ръководството на ГКПП Лесово.

Last Updated (Friday, 14 August 2015 13:06)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?