There are no translations available.

Областна администрация Ямбол бе домакин на работно заседание на областите Ямбол, Бургас, Хасково и Сливен по проблемите на поддържане на републиканската пътна мрежа през предстоящия зимен период. Обект на специално внимание по време на срещата бе координацията и действията при усложнена зимна обстановка по Автомагистрала „Тракия“.

На срещата присъстваха представители на Агенция пътна инфраструктура и Главна дирекция „Национална полиция“, които ще изготвят доклада за състоянието и проблемите по поддържане на републиканските пътища на територията на четирите области. Заседанието води областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

По време на заседанието готовността си и проблемите докладваха представителите на Областните пътни управления, Пътна полиция, Автомобилна администрация, Пожарна безопасност и защита на населението, представителите на фирмите и консорциумите, които поддържат републиканските пътища и лотовете на автомагистралата от Стара Загора до Бургас.

628 км републикански пътища и 34 км автомагистрала се поддържа от ОПУ Ямбол. Две са фирмите и обединенията, който поддържат тези пътища на територията на област Ямбол. Подчертана бе добрата координация между институциите по време на кризисни зимни ситуации. Отбелязано бе и подобряващата се с всяка изминала година техническа обезпеченост на фирмите грижещи се за републиканските пътища.


„Спазвайки всеки ангажиментите си и с добра координация, уверен съм и тази година ще се справим“, каза областният управител на Ямбол.

За да се случи това в областта по заповед на областния управител предстоят, до края на месец октомври, проверки на фирмите, осъществяващи зимно поддържане на участъците от АМ“Тракия“ – Лот 3 и Лот 4 и републиканските пътища І, ІІ и ІІІ клас. Обект на проверката са състоянието на снегопочистващата техника и наличието на материали за снегопочистване.

 

Last Updated (Thursday, 08 October 2015 15:32)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?